iPad Apple tablet
Mobil Palace

0-24 online rendelés

×
 x 

0
Shopping cart
0
Telefonszámok: 
 
 
 
+36 30 575 1577
+36 30 305 8627

iPad Apple tablet

Apple iPad 9.7 (2018) WiFi 128GB

Bruttó ár: 118.000 Ft
Ebből ÁFA: 25.087 Ft

Részletek

Apple iPad 9.7 (2018) WiFi 32GB

Bruttó ár: 93.300 Ft
Ebből ÁFA: 19.835 Ft

Részletek

Az Apple a világ egyik – ha nem a legnagyobb – szükségletfejlesztő vállalata. A cég innovatív vezetése, élén akkor Steve Jobs szupertehetséggel több lépcsőben olyan elektronikus eszközöket talált ki, amelyek nélkül a ma mindennapjai egészen mások és sokkal szegényebbek lennének.

Az iPod az ezredforduló évében jelent meg a köztudatban, és egy csapásra a hordozható zene és zsebben hordott videó szimbóluma lett. A 2007-ben belőle kifejlesztett iPhone a mobiltelefonálás új szintjének, az okostelefonnak alapozta meg a létét. (Vissza a tetejére...)

Az iPad Apple tablet indulása

Az Apple céget sokszor megvádolták, hogy nem figyel oda eléggé a fogyasztói visszajelzésekre. Ezen állítás cáfolatául szolgáljon az iPad létrejötte. Akkor a naptáron a 2010. év volt olvasható.

A telefonálási szokások gyökeres megváltozását hozó iPhone használati módjait gondosan elemezték és elkövették az akkori világ újabb nagy elektronikai dobását, a sokoldalú és tényleg használható táblagép megalkotását.

Sokan egy evolúciós fejlődés újabb szakaszaként ünnepelték, valójában az okostelefonok bizonyos használati korlátait áttörő és a számítástechnikában újat hozó eszközt alkottak meg a Szilikon-völgyben. Nem egyértelmű, hogy a telefonhoz képest előrelépés jelent, inkább egy oldalmozgás lenne rá jellemző. A marketingje mindent elsöpört. Már az árusítás első napján 300 ezer darab kelt el. Induló ára 600 US dollár körül volt. Az iPad ár nem a legfontosabb vásárlást eldöntő tényező, egy iPad Apple tablet birtoklása az iPhone telefonokhoz hasonlóan mást is üzen. (Vissza a tetejére...)

Mire jobb az iPad Apple tablet az okostelefonoknál?

Az okostelefonok – bármilyen okosak is legyenek – a gyakorlatban Te is tapasztalhatod, hogy a huzamosabb internetezés akkor is kényelmetlen és körülményes vele, ha már akkora az okostelefon, hogy alig fér el egy kézben. A weboldalak jelentős hányadát a fejlesztők nem szokták igazi mobilos felhasználásra optimalizálni. A mobiltelefonos szörfölés, a szövegek beírása, több párhuzamos weboldal futtatása, vagy egy weboldal összes szolgáltatásának teljes kihasználása rendkívül nehézkes és kényelmetlen. Például próbálj csak meg gyorsan egy mondatot egy weboldalról könnyedén kimásolni!

Hasonlóan bonyolult egy üzleti levelezés mellékletében kapott PowerPoint bemutatót megnézni, főleg megváltoztatni, vagy egy mobilos rajzolóprogramban felvázolni egy lehetséges rendezési elképzelést egy spontán megbeszélés alkalmával.

Az iPad Apple tablet lett az az eszköz, amelyikkel minden ilyen jellegű feladatot el lehet kényelmesen végezni, egyet kivéve: telefonálásra, valamint sokáig a második leginkább szeretett minőségi fényképezésre sem volt igazán alkalmas.

Az első generációs iPad Apple tablet közel tízcolos képátlóval, 1024x768 képpont felbontással megváltásnak tűnt az akkor is még csak 3,5 colos képátlóval 640x960 pixelmérettel szemben, amit abban az évben az újdonság iPhone 4 fel tudott mutatni. Ez a telefon ma már muzeális státuszt vívott ki magának. Közelítőleg 2x3 colos felületének az iPad Apple tablet a maga nagyjából 6x8 colos felületével több, mint a 8-szorosa volt! (Vissza a tetejére...)

iPad Apple tablet történelem

Az iPhone 4 telefon 1 GHz processzorához hasonlóan az iPad az A4 processszorával szintén 1 GHz órajellel, de a telefon iOS 4 vezérlése helyett az OS 3.2 verzióval indult gyártásba.

A telefonban 512 MB fedélzeti memória volt, az iPad Apple tablet ennek felével került piacra. Tárkapacitása a telefon 8/16/32 GB változataival szemben viszont 16/32/64 GB lehetett.

A legnagyobb különbség a hátoldali optikában volt, a telefon 5 megapixeles jó fényképező képességével szemben a fejlesztők ezt  a funkciót egyáltalán nem tartották fontosnak. Nem is volt benne optika. Viszont kapott GPS navigációhoz érzékelőt és programot.

Az iPad Apple tablet leglátványosabb képessége volt a 720p videók zökkenőmentes nagyfelületű lejátszása, természetesen az Apple által támogatott videó formátumok esetén belül. Az internetezésnél pedig szinte fel lehetett lélegezni.

Táblagép jellegű próbálkozások már legalább 10 évvel korábban hoztak érdemleges sikereket, de az iPad Apple tablet megjelenése hozott áttörést a témában. Jellemzően rá egy évre már 80(!) táblagépfajtát jelentettek be az akkori konkurensek, példaként a Motorola, a Samsung, a Toshiba, stb. Ez az iPad jelentőségét csak alátámasztotta és növelte, etalon lett a megjelenítő az akkor már maradinak számító 4:3 oldalarányával. Az érintőképes használathoz újra megjelent a ceruza, beviteli gyorsulást is érzékelt, de itt már csak az érintésnek és nem az érintkezésnek volt jelentősége.

A különféle mobil alkalmazásokat ekkor kezdték tömegesen fejleszteni a táblagépes változatokra is.

Ne feledjük, az App Store hivatalosan még csak két éve, 2008-ban indult meg a mobiltelefonos Apple társadalom szolgálatára kifejlesztve. Az ott elérhető alkalmazások egy jó része már nem is mobiltelefonra, hanem táblagépre volt kifejlesztve és tökéletesítve.

Ez azért figyelemre méltó, mert kép oldalarány vonatkozásában az iPone 4 telefon 3:2 arányú kijelzővel, míg az iPad Apple tablet 4:3 arányú kijelzővel dolgozott, pluszmunkát adva az alkalmazás- fejlesztőknek.

Ha telefonálni nem is lehetett vele, a GSM adatforgalomtól elzárni nem akarták a felhasználókat és SIM-kártya aljzatot építettek bele. Wi-Fi kapcsolatra és Bluetooth adatátvitelre is alkalmas volt, hangszórót is terveztek bele, azonban más csatlakozási lehetőség a töltési aljzaton és a fülhallgató kimeneten túl az Apple gyártmányfilozófiának megfelelően ezen sem volt. (Vissza a tetejére...)

Apple iPad 2

Az evolúció az iPad vonatkozásában is elindult, 2011-be könnyebb és vékonyabb elegáns házban front- és hátoldali kamerával felszerelve megjelent az iPad 2. Képmérete maradt, csak a mögöttes műveleti processzor lett kétmagos A5 jelű, azonos GHz üzemi frekvenciával. A sok App Store alkalmazás révén egy új életforma bontakozott ki, a mobiltelefon mellett vinni lehetett az Apple táblagépet is magunkkal, amivel az esetek zömében gond nélkül kiváltható volt egy noteszgépet. Ha Smart Cover iPad tok is jutott a táblagépnek, a iPad 2 fedelének lecsukását érzékelve a táblagép alvó üzemmódra váltott át. (Vissza a tetejére...)

Apple iPad 3 – Retina kijelzővel

Még egy év telt el, az eladások szárnyaltak, és 2012-ben menetrendszerűen megérkezett az iPad harmadik generációja is. Az iPad 3 nevéből ugyanakkor elhagyták a hármas számot és a nagyfelbontású kijelző alapján Retina fantázianevet kapott.

 A vezérlő chip egy kétmagos AX5 processzor lett, a kijelző pixelszámát mindkét dimenzióban megduplázták, így az elődhöz képest négyszer akkora felbontása lett. Ez a szigorú számok világában másfélszer akkora képet adott, mint egy full HD teljes nagyfelbontású szabvány követelményeinek megfelelő kijelző. 1 GB fedélzeti memória került beépítésre és négymagos videóvezérlő processzor hajtotta meg a Retina fantázianevű kijelzőt.  A név arra utal, hogy az emberi szem felbontásának határát érte el a maga 264 hüvelykenkénti képpont számával. A kép tűéles, a fotózáshoz viszont továbbra is csak az 5 megapixeles hátoldali és egy gyengébb frontoldali kamera szolgált. Az energiaigényes elektronika és nagy kijelző megléte dacára továbbra is tartani tudták a Wi-Fi állandó használata melletti 10 órás akkumulátor üzemidőt netezéssel, videózással, zenei streaminggel és fotózással is tarkítva. (Vissza a tetejére...)

Apple iPad 4. generáció

Felgyorsultak az események, az Apple még ugyanazon év legvégén bejelentette negyedik generációs iPad táblagépét, ami nevében az iPad 4 lehetett volna. Ebben A6X processzor működött, már 1.4 GHz frekvencián. A webhasználat, elektronikus levelezés, zenehallgatás és filmnézés jellegű használatra kihegyezett modell támogatta a 4G (LTE) adatátviteli szabványt. A fotóképesség nem javult, a front kamera továbbra is 1,2 megpixeles volt, csakúgy, mint a 9.7 colos képátló méret. Újdonság volt viszont a Lightning villámgyors port, a korábbiakkal semmiben nem egyező univerzális csatlakozó az Apple saját szabványa szerint. (Vissza a tetejére...)

Apple iPad mini

Ezzel a modellel párhuzamosan jött napvilágra egy köztes termék, az Ipad mini. Ez közel 8 colos képátlóval az eredeti iPad 2 műszaki megoldásait hozta, ½ GB RAM és 1024x768 kijelző mellett A5 processzorral, csak mindez kisebb méretben lett összerakva. Utóbbi ellene ment az Apple addigi egyre nagyobb láthatóság törekvésének és a korábbi modelleknek, de úgy tűnik mégis volt igény egy ilyen kisebb képátlóra is. Az tény, hogy az iPad mini valóban olcsóbb a korábbi modellekhez képest, ami jótékonyan befolyásolta az eladhatóságot. (Vissza a tetejére...)

Apple iPad Air

A 9.7 colos képátló vonalat folytatva 2013-ban jelent meg az iPad Air vékonyabb, keskenyebb káva kivitelben és fegyveracél szürke változatban is a korábbi csak fehér szín alternatívájaként. A csinosabb külső mellett a korábbi technikai vívmányok nem javultak, mindössze a processzor lett A7 verziójú. Ez az ötödik generációs iPad volt és mellé társult abban az évben az iPad mini 2, szintén Retina kijelzős képességekkel. (Vissza a tetejére...)

Apple iPad Air 2

2014-ben az iPad Air 2 örvendeztette meg a rajongókat hárommagos processzorral és megduplázott RAM műveleti memóriával. Ujjlenyomat azonosító Touch ID szolgáltatása és aranyozott kávája jól jellemezte az új mobiltelefon trendeket. Ugyanezen Touch ID tudással és hasonlóan arany színben jelent meg vele az iPad mini 3 is. (Vissza a tetejére...)

Apple iPad Pro

2015-ben ugrott egyet a dimenzió és 12.9 colos képátlóval 2732x2048 pixelszám kíséretében piacra került az iPad Pro. Ez már kisebb noteszgépnek megfelelő méretű kijelzővel büszkélkedhetett. Egyéb technikai jellemzői az előd iPad Air adatait követték. (Vissza a tetejére...)

Mini iPad Pro?

2016-ban ennek a módosított változata, a régi kijelző mérettel rendelkező 9.7 colos iPad Pro került a piacra. Ez utóbbit könnyen lehetne illetni a mini iPad Pro névvel. Mindkettőnek A9X processzoros a vezérlése, a nagyobbik 4 GB fedélzeti memóriával dolgozik, a hátoldali kamera érzékelője 8 megapixeles fotók készítésére lett alkalmas. Mindkettő opcionális lehetősége a 256 GB belső tároló kapacitás képesség. Kettős mikrofon és kettős beépített hangsugárzó szolgál az élvezetesebb audio alkalmazásokhoz és a minőségi megszólalásra.

Az iPad Pro kisebbik változata hátoldalán a már 12 megapixeles kamerával örökíthet meg képet vagy mozgófilmet 4K felbontásban, illetve a frontoldalon 5 megapixeles lett a ’Face Time HD’ kamerája.

Fedélzeti memóriája 2 GB RAM méretű lett és fekete, arany, ezüst, rózsaszín változat is elérhető a hagyományos fehér mellett. Kiegészíthető érintésérzékeny elektronikus ceruzával, vagy külön erre a célra kifejlesztett Apple Smart külső billentyűzettel, amelyet a Lightning csatlakozóval lehet a táblagép aljzatba kötni. (Vissza a tetejére...)

MOBIL PALACE

Cím - csak szervízpont:

2310 Szigetszentmiklós, Szentmiklós útja 3/E

(Értékesítés nincs)

Nyitva tartás
H-P : 09-17
Sz: 10-14

E-mail: webshop@mobilpalace.hu

Telefonszám: 06 30 575 1577;
06 30 305 8627

MobilPalace

Play
Slider

Call Center

Kérdése van? Segítünk!

Telefonáljon most!

06 30 575 1577

Segíthetünk?